top of page

Fibromialgie Massage
 

Dag in dag uit rondlopen met spierpijn en andere klachten is heel frustrerend. Mensen met fibromyalgie weten er alles van! Maar wat kun je eraan doen? Een oplossing om de klachten van fibromyalgie voorgoed te verhelpen is er niet, maar er zijn wel manieren om de pijn en het ongemak te verlichten. Fibromyalgie patiënten blijken veel baat te hebben bij massages. Er bestaan echter veel soorten massages. We gaan hier in op welke massage bij fibromyalgie veel baat kan hebben.

De meeste massages werken direct in op de spieren, zoals ook de klassieke ontspanningsmassage. Door de druk op de spieren wordt er meer zuurstof toegevoerd naar de spieren en ook afvalstoffen worden effectiever weggevoerd. Een van die afvalstoffen is melkzuur. Deze stof is doorgaans verantwoordelijk voor spierpijn en ook voor de fibromyalgie symptomen. Veel fibromyalgie patiënten hebben pijn in de nek, rug, schouders, in het borstbeen, aan de zijkanten van de heupen en aan de binnenkant van de knie. Kenmerkend voor fibromyalgie zijn de tenderpoints (pijnpunten) die steeds op hele specifieke plekken voorkomen. Er kunnen 18 tenderpoints onderscheiden worden. Met behulp van massages kun je de conditie van de spieren optimaliseren, waardoor deze klachten verminderen

Een snelle oplossing, zoals een medicijn, is er niet! Een eenmalige massage zal de klachten van fibromyalgie niet als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Wel bieden ze tijdelijk verlichting; niet alleen direct na de massage, maar ook in de dagen erna. Sommige mensen getuigen ervan dat ze de dag na de massage soms wat meer pijn ervaren, maar dat daarna de fibromyalgie klachten beduidend afnemen. De massage werkt niet alleen direct in op de spieren, maar helpt de fibromyalgie patiënt ook geestelijk te ontspannen, waardoor men de ziekte weer beter aan kan. Het is raadzaam om massages in kuurvorm te ondergaan, voor de beste resultaten. Denk bijvoorbeeld aan tussen de twee tot vier massages per maand in de beginperiode. Daarna kan dit worden afgebouwd naar bijvoorbeeld één keer per maand.

Bron: Wellness Academie

Klik hier en boek vandaag nog uw fibromyalgie massage!

bottom of page